Wonen

Inschrijving geopend voor 63ste Plantsoenloop - rennen in heerlijke herfstsfeer

Wie van hardlopen houdt én in het najaar kan genieten van de stemmige herfstsfeer, kan weer meedoen aan de Plantsoenloop. Volgens liefhebbers is dat de heerlijkste loop van Groningen, die ook een beetje doet denken aan een cross, door heuvelachtig landschap.  Zaterdag 6 november is de 63ste editie van deze loop, waar mensen van alle leeftijden, alleen of in gezinsverband, of met een ploegje van het werk, aan mee kunnen doen. De officiële inschrijving is nú geopend.


Leestijd: 1 minuut

Belanghebbenden Noorderplantsoen in gesprek om overlast tegen te gaan
Belanghebbenden Noorderplantsoen in gesprek om overlast tegen te gaan

Jaarlijks staan ruim 3000 deelnemers aan de start van dit prachtige parcours in Groningen. Dit jaar kent het loopevent meerdere afstanden voor de Kids Runs van 1 km (4 t/m 8 jaar), 2 km (6 t/m 12 jaar), 4 km (10 t/m 14 jaar) en de Plantsoenloop van 4 en 8 km (vanaf 12 jaar).

Het parcours van de Plantsoenloop Groningen loopt door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen, met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. Met enthousiaste bezoekers langs de zijlijn en een publiek van alle leeftijden, is dit hardloopfestijn een waar familie-event.

Goede Doel

Het goede doel van de Plantsoenloop Groningen is dit jaar Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Jaarlijks worden er gemiddeld 4.500 kinderen geopereerd in het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo’n operatie kan indrukwekkend zijn voor een kind. Daarom geeft Stichting Beatrix Kinderziekenhuis deze kanjers knuffelvriendjes. Een vriendje die een positieve herinnering kan geven en de narigheid voor even kan laten vergeten. Help mee om ervoor te zorgen dat er genoeg knuffelvriendjes zijn om uit te delen.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via de website.