Wonen

Hoogkerk krijgt blaashal om capaciteit binnensport te vergroten

Het college van B&W wil dit najaar een blaashal laten plaatsen in Hoogkerk om de capaciteit van de binnensport uit te breiden. Volgens de planning komt de blaashal eind oktober of begin november op Sportpark de Verbetering te staan.


Leestijd: 1 minuut

De hoofdgebruikers van de blaashal zijn de korfbalclubs. De hal wordt over het huidige korfbalveld geplaatst, waardoor zij daar ook in de winter kunnen spelen. Zo komt er in de sporthalen capaciteit vrij gedurende het hele sportseizoen. 

Omdat een blaashal in het najaar en winterseizoen wordt gebruikt, is ervoor gekozen om bij de locatiebepaling met name te kijken naar korfbal. Korfbal wordt in de winter gedurende een langere periode in sporthallen gespeeld. Op de uren die niet ingeroosterd zijn voor korfbal, biedt de blaashal ruimte voor andere binnensporten. Jaarlijks wordt de hal voor de zomerperiode op- en afgebouwd.

Wethouder sport Inge Jongman: ‘Er is contact geweest met de korfbalclubs die gebruik gaan maken van de blaashal. Dit zijn KV Hoogkerk, NIC, ROG en Club Brothers. Ze zijn blij met de komst van de blaashal. Momenteel wordt er gesproken over de inroostering voor het komende seizoen.’

(Archieffoto boven: blaashal van tennisvereniging in Zeist)