Wonen

Let’s Walk - de Urban Walk Groningen - alsnog gehouden: zondag 4 oktober

De eerder dit jaar afgelaste Urban Walk Groningen kan, na overleg met de gemeente en met nieuwe protocollen, alsnog doorgaan.


Leestijd: 2 minuten

Let’s Walk - de Urban Walk Groningen - alsnog gehouden: zondag 4 oktober
Let’s Walk - de Urban Walk Groningen - alsnog gehouden: zondag 4 oktober

De in het voorjaar geplande Urban Walk Groningen kon helaas geen doorgang vinden wegens Covid-19. Inmiddels is steeds meer mogelijk zolang er anderhalve meter afstand wordt gehouden van elkaar. In goed overleg met de gemeente Groningen en alle betrokken partijen zijn er protocollen uitgeschreven hoe het evenement doorgang kan vinden. Op zondag 4 oktober kan daardoor de Urban Walk Groningen dit jaar toch plaatsvinden. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om het evenement veilig te laten verlopen.

Projectmanager Michelle Mencke, namens Golazo Noord-Nederland verantwoordelijk voor het evenement: “Wegens de nieuwe coronamaatregelen die het RIVM en de gemeente Groningen hebben opgesteld kunnen wij op een veilige en verantwoorde manier de Urban Walk Groningen organiseren voor alle deelnemers.”

“Om het evenement soepel te laten verlopen en het risico op de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, worden er extra maatregelen getroffen. Zo worden alle startbewijzen deze editie toegestuurd, starten de deelnemers in kleinere toegewezen startwaves en faciliteren we een ruim opgezet evenemententerrein, zodat de 1,5 meter afstand nageleefd kan worden. Daarnaast houden we als organisatie de ontwikkelingen rondom Covid-19 nauwlettend in de gaten en zullen de maatregelen aanpassen aan de ten tijde van het evenement geldende richtlijnen.”

Dat er weer vertrouwen is in het organiseren van evenementen geven ook de locaties in de stad aan. De eerste drie spraakmakende locaties die onderdeel willen zijn van dit unieke wandelevenement zijn al bekend. De Drie Gezusters, MartiniPlaza en het Provinciehuis stellen hun deuren open en geven aan, deelnemers op een veilige en unieke manier te kunnen verwelkomen.

Archieffoto van de urban trail
Archieffoto van de urban trail

Voor alle wandelaars die Groningen op een unieke manier willen ontdekken in het najaar, wordt de inschrijving vandaag heropend. Bij het concept van de Urban Walks draait het om de excentrieke ervaring van het stedelijke parcours. De routes leiden wandelaars langs en door diverse stedelijke locaties. Dit wandelconcept is laagdrempelig waarbij de focus op de beleving van de steden ligt. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van ongeveer 11 of 18 km lang. De start en finishlocatie ligt in het groenste stukje van Groningen, het Noorderplantsoen.

Inschrijven

Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht. Inschrijven kan via www.urbanwalkgroningen.nl. Voor deelnemers die reeds al een startbewijs hadden aangeschaft gaat deze automatisch over naar de nieuwe datum.