Visser-Vis uit Lauwersoog komt met bijzondere soorten verse vis en ze gaan ter plekke haring fileren en klaarmaken. Nieuw is Orobianco uit Opende (Gr.). Ze verkopen mozzarella, scamorza en ricotta van melk van hun eigen buffels. Ook de wereldwinkel uit Winsum komt, met diverse sausen waarmee je ‘wereldgerechten met producten van dichtbij’ kunt maken. Verder vindt u er natuurlijk vers brood van Le Perron, biologisch meel van Bak en Basis en slager Menno Hoek staat er weer met Hooglander vlees en worst.
De streekmarkt heeft een grote schare trouwe bezoekers opgebouwd en blijft een van de gezelligste ontmoetingsplaatsen op het Hogeland. Naast de basisproducten en het seizoensaanbod zal iedere keer weer worden geprobeerd om bijzondere smaken onder de aandacht te brengen. De ‘soep van de maand’, ditmaal een heerlijke kruiden-crème soep, wordt gemaakt door chef-kok Wicher Werk van het Grand Café ‘t Schathuys.