Wonen

Martini Ziekenhuis geeft signalen af rond stijgende besmettingscijfers

Het Martini Ziekenhuis roept op extra alert te zijn, nu het coronavirus in Groningen bezig is met een stevige opmars. Alle medewerkers in het ziekenhuis zijn opgeroepen om de basisregels weer extra scherp in acht te nemen. Tegelijkertijd hebben ze ook meegedaan aan een danschallenge om te laten zien dat men klaar is voor een tweede golf aan patiënten.


Leestijd: 1 minuut

Martini Ziekenhuis geeft signalen af rond stijgende besmettingscijfers
Martini Ziekenhuis geeft signalen af rond stijgende besmettingscijfers

Het personeel van het Martini Ziekenhuis deed mee aan de zogeheten ‘Jerusalema Challenge’. Die danschallenge gaat de hele wereld over. Zorgorganisaties dagen elkaar uit om mee te doen en het ziekenhuispersoneel van het Martini heeft die uitdaging aangenomen. De dans is een symbool van hoop in de moeilijke coronatijd. 

‘We zullen u nooit alleen laten staan’
In het filmpje bedankt het personeel iedereen voor de steun die ze de laatste maanden hebben gehad. “Wij staan voor u klaar, gaan de strijd aan en zullen u nooit alleen laten staan. Samen voor de beste zorg!”, aldus het personeel. 

Noodklok
Bestuursvoorzitter Hans Feenstra luidt echter in een later verstuurd persbericht wel de noodklok rond het stijgende aantal besmettingen. Want ook ziekenhuismedewerkers raken besmet. “We zetten ons samen maximaal in om besmettingen te voorkomen. Met resultaat, want we hebben in de afgelopen maanden nauwelijks te maken gehad met besmettingen van medewerkers en patiënten. Helaas hebben we in de afgelopen week vier positief geteste collega’s gehad”, aldus Feenstra.

Hans Feenstra
Hans Feenstra

“Alle betrokken zijn hierover direct geïnformeerd en contactonderzoek is meteen in gang gezet. Natuurlijk maak ik me zorgen over de komende periode. Daarom druk ik iedereen op het hart om thuis te blijven bij klachten, je te laten testen en afstand te houden. Gelukkig hebben wij voldoende testcapaciteit voor onze collega’s en geen wachttijden voor het testen. Dat betekent dat zorgpersoneel snel weer inzetbaar is.”

UMCG

Ook in het UMCG zijn de laatste tijd werknemers besmet geraakt met het coronavirus. Sinds 1 augustus staat de teller daar op 37. Het gaat dan echter ook om studenten die bijvoorbeeld coschappen lopen. De werknemers zijn ook niet allemaal in het ziekenhuis besmet geraakt, meestal gebeurt dat in de vrije tijd.