Wonen

Meer groen rondom tijdelijk Stadhuis aan Radesingel

De gemeente Groningen heeft groen aangebracht op trottoirs rond het tijdelijke stadhuis aan de Radesingel. Het is één van de maatregelen om de hitte te bestrijden in de binnenstad. Weliswaar zetten een paar plantjes meer of minder geen zoden aan de dijk, maar de gemeente hoopt wel dat velen in de binnenstad het voorbeeld zullen volgen.


Leestijd: 1 minuut

Meer groen rondom tijdelijk Stadhuis aan Radesingel
Meer groen rondom tijdelijk Stadhuis aan Radesingel

De temperaturen lopen op en dat is ook te merken in de versteende delen van de stad. Groen helpt tegen deze hitte-eilanden. Op initiatief van wethouder Glimina Chakor ( foto) zijn daarom aan de voorkant van het tijdelijk Stadhuis aan de Radesingel borders aangelegd met planten.

De gemeente heeft de tegels eruit gehaald en hergebruikt voor de borders. Ook het binnenplein achter het gebouw ondergaat de komende tijd een vergroening. Hier komt een waterinfiltratiesysteem waardoor het regenwater de bodem van water voorziet en niet meer in de riolering stroomt.

Op het binnenplein ruimt de gemeente ook plek in voor regentonnen en een geveltuin. 

Volgens de gemeente kan iedereen zo een kleine groene bijdrage leveren om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Kijk voor meer groene ideeën waar je zelf mee aan de slag kunt op groningenklimaatbestendig.nl.