Wonen

Met de bus naar het werk: “Wel zo makkelijk”

Reizen met de bus is zó gemakkelijk. Dat vindt Chris Myles uit Tolbert. Hij is in een half uur op het Hoofdstation in Groningen. “Ondertussen check ik mijn mail of lees ik een krantje. Daarna nog een paar minuten lopen naar mijn werk bij de gemeente Groningen op het Zuiderdiep. En een groot voordeel van de bus: we rijden de file voorbij”, vertelt Myles enthousiast.


Leestijd: 1 minuut

Op de A7 richting Groningen ontstaan in de ochtendspits vlakbij de stad vaak files. De bus mag over vluchtstrook rijden en zo de stilstaande auto’s passeren. “Bij Hoogkerk verlaten we de snelweg en rijden we over de busbaan vlot verder naar het centrum.” 

Niet met de auto

Met de auto naar het werk is voor Myles geen optie. “Dat is niet te doen omdat ik in de binnenstad moet zijn. Door de drukte op de weg en het zoeken naar een parkeerplek ben je dan ook nog eens langer onderweg. Ik heb wel eens een speedpedelec geprobeerd, het is een route van zo’n 17 kilometer, maar door weer en wind ga ik toch liever met de bus.”

Reizen met korting

De bushalte is op slechts één minuut lopen vanaf zijn huis. “Elke kwartier gaat de bus. Ik reis met een OV-chipkaart met een kortingsabonnement. Als ik buiten de ochtendspits de bus pak, krijg ik korting en betaal ik maar een habbekrats.” Het busreizen bevalt Myles zo goed, dat hij ook voor een dagje stad met zijn vrouw en drie kinderen vaak voor deze optie kiest. “De kinderen reizen nog gratis mee, de bus stopt op het Zuiderdiep en je hoeft niet op zoek naar een parkeerplek in de binnenstad. Wel zo makkelijk!”