Wonen

Nieuw fietspad geopend langs de Hunze

De herinrichting van de Hunzezone bij Roodehaan is donderdagmiddag officieel voltooid. Er is een nieuw fietspad aangelegd. Wethouder Mirjam Wijnja opende dit fietspad door een emmer water uit de Hunze over het nieuwe fietspad te kiepen. Diezelfde middag werd het Koploperbos in Euvelgunne overgedragen aan Het Groninger Landschap.


Leestijd: 1 minuut

Het Koploperbos is in 2022 aangelegd en beslaat een gebied van ongeveer 1,4 hectare. Met de overname van het Koploperbos zet Het Groninger Landschap zich in voor de bescherming en het behoud van het nieuwe bos als onderdeel van de Hunzezone in de stad Groningen.

Het Groninger Landschap werkt aan het herstel van de rivier de Hunze in de stad Groningen. Het doel is om de biodiversiteit te verbeteren en het gebied beter toegankelijk te maken voor recreatie.

De Hunzezone ligt aan de zuidoostelijke stadsrand van Groningen, een groene oase tussen de bedrijvenverenigingen. Hier zijn nog oude waterlopen, oeverwallen en hoogtes van de Hunze te vinden. Het Groninger Landschap heeft in het zuidelijke deel van de Hunzezone deze oude elementen van de rivier versterkt, de natuurkwaliteit verbeterd en een wandel- en fietspad aangelegd.