Wonen

Nieuw viaduct Paterswoldseweg nabij Laan van de Vrede

Over de Paterwoldsweg nabij de Laan van de Vrede komt een nieuw viaduct. Maar voor het zover is zullen er eerst voorbereidende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. De klus is pas klaar in 2022. Maar in juni starten al wel eerste werkzaamheden. Vanaf 15 juni tot half december wordt het westelijke deel van de Laan van de Vrede daarom afgesloten voor autoverkeer.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw viaduct Paterswoldseweg nabij Laan van de Vrede
Nieuw viaduct Paterswoldseweg nabij Laan van de Vrede

Combinatie Herepoort legt hier, aan de zuidkant van de ringweg, een tijdelijke weg aan en een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg. Daarna kan het huidige viaduct over de Paterswoldseweg worden vervangen. De Laan van de Vrede blijft wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg wordt het huidige viaduct over de Paterswoldseweg vervangen. Dit gebeurt in drie fases.

Fase 1: Tijdelijke weg en viaduct (2020)

Langs de Laan van de Vrede bouwde Combinatie Herepoort een tijdelijke weg met een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg. Zodra dit viaduct aan de zuidkant van de ringweg klaar is, kan het verkeer ‘opschuiven’. Het verkeer richting het Vrijheidsplein gaat tijdelijk over de oude zuidbaan rijden. Het verkeer richting het Julianaplein gaat over de tijdelijke weg. Het noordelijke deel van het viaduct komt zo vrij te liggen van verkeer en kan gesloopt worden.

Fase 2: Bouw noordelijk deel viaduct (2021)

Op de plek waar de noordzijde van het viaduct lag, bouwt de aannemer eerst het nieuwe noordelijke viaduct. Zodra dit deel klaar is, verplaatsen ze het verkeer richting het Vrijheidsplein over het nieuwe viaduct. Daarmee komt de oude zuidbaan vrij, die daarna zal worden gesloopt.

Fase 3: Bouw zuidelijk deel viaduct (2022)

Op de plek van de gesloopte zuidzijde van het viaduct, komt het nieuwe zuidelijke viaduct. Zodra dit klaar is kan ook het verkeer richting Julianaplein over het nieuwe viaduct gaan rijden. Tot slot breekt de aanemer de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct weer af.

Bron en meer informatie: aanpakringzuid.nl