Wonen

Nieuwe appartementen op hoek Antillenstraat/Korreweg

Groningen krijgt er 136 appartementen bij. In de Korrwegwijk, aan de Antillenstraat, op de hoek met de Korreweg, om precies te zijn. Lefier realiseert daar 136 energiezuinige en betaalbare huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens.  De bouw gaat ongeveer 2 jaar in beslag nemen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe appartementen op hoek Antillenstraat/Korreweg
Nieuwe appartementen op hoek Antillenstraat/Korreweg

Twee- en driekamerappartementen

In het complex worden twee- en driekamerappartementen gerealiseerd variërend van ca. 50 tot 90 m2. Alle appartementen zijn voorzien van een ruim balkon. De appartementen krijgen een huurprijs rond € 600,-. De verhuur start in de loop van 2022.

Gasloos en energiezuinig

Alle appartementen worden gasloos gebouwd. Ze worden verwarmd door warmtepompen en een warmte-terug-win systeem. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst.

Het ontwerp van KAW Architecten en Bouwgroep Dijkstra Draisma is opvallend en kenmerkend. Het is van ver zichtbaar bij binnenkomst van de stad vanuit de Noordoostzijde. Het complex krijgt verschillende hoogtes: er is één hoogbouw deel van 12 verdiepingen en een laagbouw gedeelte van 4 verdiepingen. Het dynamische uiterlijk sluit zo goed aan op de lagere gebouwen van de nieuwbouw aan de overkant van de Antillenstraat. Vanuit de woonkamer hebben bewoners uitzicht over het Van Starkenborghkanaal en woonwijken.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “Het is heel belangrijk dat we in deze tijd van woningschaarste 136 betaalbare appartementen kunnen toevoegen op een mooie locatie. Ik ben dan ook erg blij dat deze week de eerste paal de grond in gaat!”