Wonen

Nieuwe Kerk Groningen organiseert 'Kerst Walk Thru'

Nu kerstnachtvieringen worden geschrapt vanwege de coronamaatregelen, komt de Nieuwe Kerk in Groningen met een alternatief. De monumentale kerk is de dag voor Kerst van 13:00 tot 17:00 open voor alle Stadjers en studenten. Die kunnen dan genieten van een ‘Kerst Walk Thru’: een korte wandeling door de kerk met live muziek en een levende kerststal.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Kerk Groningen organiseert 'Kerst Walk Thru'
Nieuwe Kerk Groningen organiseert 'Kerst Walk Thru'

“We merken dat mensen behoefte hebben aan warmte, geborgenheid en verbinding”, zegt dominee Evert Jan Veldman. “Juist in deze bijzondere en moeilijke tijd.” Daarom heeft de Nieuwe Kerk samen met Het Pand uit de Korrewegwijk dit alternatief bedacht.

Levende kerststal, muziek en de zegen

‘Herders’ ontvangen de bezoekers buiten met warme chocomel en wijzen hen de weg. Bezoekers wandelen vervolgens door het kerkgebouw, langs de stal met Jozef, Maria, het kindje Jezus en de ezel, terwijl er kerstliederen klinken vanaf de koorgalerij. Daarnaast is er continu een predikant aanwezig om een persoonlijk praatje te maken of een zegen te geven. Iedereen die wil, kan een zegen ontvangen voordat hij of zij weer verder trekt. De drie wijzen zwaaien bezoekers uit en geven – zoals het wijzen betaamt – een tastbare herinnering mee. 

Bezoekers worden verzocht zich aan te melden op de website van de nieuwe kerk. Op eerste Kerstdag zijn er in de Nieuwe Kerk twee ochtenddiensten: om 10 uur en om 12 uur.