Uit het onderzoek blijkt dat mensen vooral duurzame producten kopen waneer deze worden aangeboden in hun wijk. De hoogte van het inkomen maakt daarbij niet uit. Net als uit het onderzoek van vorig jaar blijkt ook nu dat hoe meer men verdient, des te vaker en verder men met de auto rijdt en het vliegtuig pakt. Verder hebben mensen een vrij positieve houding ten aanzien van duurzaamheid en ze hebben vrij veel kennis over de algemene oorzaken en gevolgen van klimaatproblemen, maar blijft de kennis achter over welk concreet gedrag nu energiezuinig is.
Voor het tweede achtereenvolgende jaar ondervroegen eerstejaarsstudenten Sociologie 600 Stadjers naar hun kennis, houding en gedrag ten opzichte van duurzaamheid. Hieruit blijkt dat mensen die duurzamer consumeren ook vaak een duurzaam huishouden hebben. Mensen die meer energieslurpende apparaten hebben compenseren dat een beetje door groene stroom te gebruiken of door zelf stroom op te wekken.
Onafhankelijk van hun inkomen vinden Stadjers duurzame producten vaak te duur. In de Oosterpoort wordt relatief veel duurzaam geconsumeerd, terwijl het inkomen relatief laag is. Hier is men tevreden over voorzieningen in de buurt waar men duurzame producten kan kopen. In Hoogkerk is men daar het minst tevreden over. De onderzoekers adviseren de gemeente om meer en vaker te (laten) vertellen waar mensen in hun buurt duurzame producten kunnen kopen.