Wonen

Oud VN-topman Ban Ki-Moon interesseert jongeren uit de hele wereld voor Groningen

Hij is één van de bekendste politici ter wereld, en was van 2007 – 2017 secretaris-generaal van de Verenigde Naties: Ban Ki-Moon. In een bijzondere video doet hij een oproep aan jongeren uit de hele wereld om deel te nemen aan- of zich in te zetten voor een jongeren klimaatconferentie in januari 2022 in Groningen. Opvallend is de (bíjna) correcte manier waarop hij de naam ‘Groningen’ uitspreekt…


Leestijd: 1 minuut

Ban Ki-Moon was na zijn afscheid als secretaris-generaal der Verenigde Naties in 2017 al een keer in Groningen geweest. In 2018 ontving hij hier aan de RUG een eredoctoraat voor zijn bijdragen aan het klimaatakkoord van Parijs. Dat jaar werd hij ook benoemd tot voorzitter van de Global Commission on Adaptation, met een vestiging in Groningen en Rotterdam.

In zijn hoedanigheid van voorzitter van deze Global Commission on Adaptation is hij nu ook betrokken bij een grote Youth for Climate Adaptation Conference op 22 januari a.s. in Groningen.

Overigens wordt er in Groningen niet alleen gewerkt aan het organiseren van de internationale jongerenconferentie in januari over het klimaat, maar ook aan een regionale actie-agenda voor klimaatadaptatie.

Meer info: http://youthforclimateadaptation.org/

Instagram: https://www.instagram.com/youthforcli…