Wonen

Peerd van Ome Loeks gepimpt door studenten Terra

Het Peerd van Ome Loeks is deze week gepimpt door een aantal studenten van MBO-instelling Terra Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Peerd van Ome Loeks gepimpt door studenten Terra
Peerd van Ome Loeks gepimpt door studenten Terra

De studenten kregen de opdracht om een saaie openbare ruimte binnen een uur om te toveren tot een sfeervolle en gezellige setting. Terra Groningen wil met de opdracht de vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling promoten. 

Er gaat nu regelmatig eengroep studenten met een volgeladen bakfiets op pad voor een groene pop-up metamorfose. Vorige maand werd een deel van de Euroborg nog in een nieuw jasje gestoken, deze week onderging het Peerd van Ome Loeks op het hoofdstation in Groningen een spectaculaire metamorfose. 

De komende periode worden nog meer openbare ruimtes in Groningen tijdelijk gepimpt. Terra Groningen speelt met de vernieuwde opleiding Bloem, Groen &Styling in op de duurzame ontwikkelingen in de maatschappij, het feit dat klassieke bloemenwinkels verdwijnen en de toenemende rol van tuincentra en woonwinkels. De opleiding sluit aan bij de vraag vanuit de markt naar vakbekwame, breed opgeleide groene vormgevers. De opleiding start vanaf schooljaar 2020-2021 op diverse mbo-niveaus.

Kans op werk vergroten
Met de opleiding worden studenten klaargestoomd om de wereld groener, mooier en gezonder te maken. Tijdens de opleiding staan bloemen en planten, presenteren en etaleren, vormgeving en interieur centraal. Hiermee wordt de baangarantie voor studenten vergroot. Zij kunnen niet alleen in de bloemenbranche aan het werk, maar ook in een woonwinkel of tuincentrum, als projectleider interieurbeplantingen, decorateur, etaleur, interieurontwerper, (groen)stylist of tentoonstellingsarrangeur. 

Meer informatie over de vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling: www.wordgroenstylist.nl