Wonen

Prins Bernard Cultuurfonds steunt 4 Groninger erfgoedprojecten met in totaal 81.500 euro

Het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt vier erfgoedprojecten in Groningen met een totale bijdrage van 81.500 euro.


Leestijd: 1 minuut

Prins Bernard Cultuurfonds steunt 4 Groninger erfgoedprojecten met in totaal 81.500 euro
Prins Bernard Cultuurfonds steunt 4 Groninger erfgoedprojecten met in totaal 81.500 euro

Borg Welgelegen en molen Aeolus
In de gemeente Midden-Groningen krijgt de Stichting Groninger Landschap 50.000 euro  voor het herstel van de historische tuin van Borg Welgelegen te Sappemeer, een 17e eeuwse veenborg. De tuin is momenteel in slechte staat en zal na de restauratie worden opengesteld voor publiek. 

Ook de Molenstichting Winsumkan rekenen op een bijdrage van 15.000 euro om molen Aeolus te Adorp te restaureren. De stichting heeft in 2019 de molen aangekocht, het cultuurfonds heeft hier ook aan bijgedragen. 

Sint Joriskerk en Kerkelijke Begraafplaatsen
Stichting Sint Joriskerkte Westerlee ontvangt 15.000 euro voor de restauratie van de Sint Joriskerk. Na de restauratie zal het kerkgebouw een multifunctionele bestemming krijgen. 

De Stichting tot behoud van de Kerkelijke Begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente te Eems-Dollard ontvangt een bijdrage van 1.500 euro voor het herstel van de begraafplaats van de kerk te Borgsweer. De bijzondere kerk heeft een nieuwe bestemming gekregen als dorpshuis en evenementenlocatie. 

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.