Wonen

Provincie Groningen krijgt er twee voedseltuinen bij

Er komen twee nieuwe voedseltuinen bij in de provincie Groningen: een in Bad-Nieuweschans en een in de stad. De initiatieven zijn goedgekeurd door  Stichting Groninger Voedseltuinen.


Leestijd: 1 minuut

Provincie Groningen krijgt er twee voedseltuinen bij
Provincie Groningen krijgt er twee voedseltuinen bij

De commissie zegt onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de ingediende plannen. In Bad-Nieuweschans gaat Jody Busch (34) de Schansker Voedseltuin starten. Sinds haar vijftiende droomt ze er al van om een bijdrage te leveren aan de verandering van ons voedselsysteem. “Dat ik de subsidie heb gekregen zie ik als bevestiging. Het is fijn om steun te krijgen waarmee je dichter in de buurt komt van je droom.” 

In Groningen krijgt Bas Welvering (41) een subsidie voor zijn zelfoogsttuin De Blije Bodem. Daarmee wil hij Groninger gezonder én mooier maken. Naast de subsidie van Groninger Voedseltuinen, wat hij bestempelt als een mooi begin, heeft Welvering een crowdfundingscampagne opgezet om aanvullende financiering voor zijn plannen te krijgen.

Over Stichting Groninger Voedseltuinen

Groninger Voedseltuinen helpt tuinders, inwoners en gemeenten om in elk dorp of stad een voedseltuin te realiseren. De stichting wil dat er in 2040 maar liefst 100 voedseltuinen zijn in onze provincie. Lokaal geproduceerde groente en fruit moet vanzelfsprekend en bereikbaar zijn voor iedere Groninger, vindt de stichting. Tuinders kunnen een startsubsidie aanvragen, die voor een deel uit een lening bestaat waarmee volgende initiatieven worden gesteund. De subsidieregeling Groninger Voedseltuinen, een initiatief dat liep via Toukomst, wordt gefinancierd door Nationaal Programma Groningen.