Wonen

Sportpenning voor acht sporters en twee sportteams

Acht sporters en de sporters van de volleybalteam Lycurgus en Groningen Atletiek (dames) hebben donderdag op het Stadhuis in Groningen de Sportpenning 2024 uitgereikt gekregen. Ze kregen de penning voor hun sportieve prestaties in 2023. De penningen werden uitgereikt door sportwethouder Inge Jongman. 
 


Leestijd: 1 minuut

Sporters die de sportpenning ontvingen, hebben een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij Europese – of Wereldkampioenschappen of bij de Olympische spelen. De sporters zijn actief in het roeien, schaatsen, atletiek en volleybal. Ook Groningse teams die Nederlands kampioen zijn geworden kregen een sportpenning.

 Zo werden de dames van Groningen Atletiek bij het NK voor clubteams in Vught Nederlands kampioen. En schaatser Marcel Bosker won goud bij het WK afstanden ploegenachtervolging in Heerenveen, begin maart 2023.

Groningen wil jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Inge Jongman: “In ons topsportbeleid staat talentontwikkeling centraal. Daarom ben ik ook zo trots op deze sportprestaties, want de basis voor deze prestaties is uiteindelijk in Groningen gelegd. Om onze waardering te tonen reiken we daarom jaarlijks de sportpenningen uit.”