Wonen

Start bouw 383 woningen voor jongeren en starters in Groningen

Plegt-Vos Bouwgroep en ontwikkelaar MWPO zijn gestart met de bouw van twee woontorens in de wijk Paddepoel in Groningen. De gebouwen, Atlas en House of Groningen genaamd, krijgen in totaal 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen. Vandaag vond de officiële start van de bouw plaats in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf.


Leestijd: 1 minuut

Start bouw 383 woningen voor jongeren en starters in Groningen
Start bouw 383 woningen voor jongeren en starters in Groningen

Beide woontorens worden gebouwd op de locatie van het ‘oude’ GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan. 

Atlas
Woontoren Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Elke wooneenheid/slaapkamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur. 

House of Groningen
Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (driekamerappartementen). De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.

Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Start bouw
Tijdens de officiële start van de bouw werden door Nijestee-directeur Pieter Bregman, wethouder Roeland van der Schaaf en managing director van Curlew Marjon Copier in het bijzijn van alle aanwezigen de bouwhoogtes per toren feestelijk gemarkeerd.

Voor de realisatie van House of Groningen heeft Plegt-Vos een turnkey-overeenkomst gesloten met belegger Curlew. Voor Atlas is een ontwikkel- en realisatieovereenkomst gesloten met woningcorporatie Nijestee. Woningcorporatie Nijestee heeft samen met MWPO het totale plan ontwikkeld naar het ontwerp van Architectenbureau AAS uit Groningen.