Wonen

Start sloop eerste woningen wijkvernieuwingsproject Selwerd

Woningcorporatie De Huismeesters sloopt 95 eengezinswoningen en 51 portieketagewoningen in Selwerd. Deze woningen worden vervangen door duurzame nieuwbouw. Het nieuwbouwplan geeft in totaal plek aan 293 woningen waarvan 141 sociale huurwoningen.


Leestijd: 1 minuut

Start sloop eerste woningen wijkvernieuwingsproject Selwerd
Start sloop eerste woningen wijkvernieuwingsproject Selwerd

De nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025 en bestaat uit 4 fases. De Huismeesters investeert de komende jaren voor 463 miljoen in het woningbezit (woningverbetering en sloop nieuwbouw) waarvan 25 miljoen in de wijk Selwerd.

Start fase 1: sloop woningen Vlierstraat/Populierenlaan Selwerd

Maandag 29 november werden de eerste woningen aan de Vlierstraat gesloopt onder toeziend oog van Wethouder Roeland van der Schaaf en directeur bestuurder Sije Holwerda. Nadat deze woningen zijn gesloopt worden de woningen aan de Populierenlaan gesloopt. In april 2022 start op deze plek de bouw van de nieuwe gezinswoningen. De sloop van de woningen is een eerste stap van een nieuw begin. 

Samen bouwen aan Selwerd

De Huismeesters draagt bij aan de kwaliteit van de woningvoorraad en het wooncomfort van de bewoners. Inmiddels zijn 69 portieketagewoningen verbeterd en verduurzaamd. De corporatie voegt verschillende woningtypen toe. Sociale huurwoningen maar ook woningen voor het middensegment en vrije sectorwoningen. Door het toevoegen van woningen met lift kunnen huurders langer blijven wonen in de wijk. 

De buurtvernieuwing is onderdeel van de hele wijkverbetering ‘Sunny Selwerd’. Met als doel het verbeteren van de gezondheid en het welbevinden van de bewoners. Sunny Selwerd is een samenwerking tussen alle woningcorporaties, de gemeente Groningen en bewoners uit de wijk.