Zaterdag 1 oktober kan iedereen tijdens de streekproductenmarkt zelfgemaakte buffelmozzarella eten. De workshop wordt gegeven door Gigi Bianco, hij is een ster in het maken van buffelmozzarella. In de Remonstrantse kerk geeft hij zijn geheimen bloot. Iedereen kan dan de kunst komen afkijken en meehelpen.
GroningenKookt
Deze workshop wordt georganiseerd ter gelegenheid van de promotie van het kookboek ‘GroningenKookt’, dat binnenkort verschijnt. ‘GroningenKookt’ is een boek voor iedereen die houdt van lekker koken, eten en drinken. In het boek zijn Groningse culinaire adressen en recepten te vinden. Het is een kookboek dat de lezers verbindt met streekproducten en ondernemers in Groningen. Deelnemers aan het boek, zoals Abrahams Mosterdmakerij, Toscana, Oudebosch Fruit, Het Hanze Huis, Landgoud, Novo, Le Perron en Gigi’s, presenteren zich tijdens deze markt.
Aanschuifmaal
Naast de markt is er ook een Aanschuifmaal. Het Aanschuifmaal is een proeverij van alle (h)eerlijkheden die deze dag worden gepresenteerd door de deelnemers aan ‘GroningenKookt’. De toegang voor de markt is gratis, deelname aan het Aanschuifmaal kost € 15,-.