Wonen

Studentenflat ‘De Cornus’ wordt verhuurd aan internationale studenten

De studentenflat aan de Kornoeljestraat in Groningen is bijna klaar na een grondige metamorfose. De Cornus – zoals de flat gaat heten – wordt vanaf 1 februari 2022 verhuurd. In de flat zijn 321 kamer beschikbaar voor internationale studenten.


Leestijd: 1 minuut

Studentenflat ‘De Cornus’ wordt verhuurd aan internationale studenten
Studentenflat ‘De Cornus’ wordt verhuurd aan internationale studenten

Kwaliteitsverbetering

Na de Dragant en de Acero is de Cornus de laatste flat die is gemoderniseerd. Woningcorporatie Lefier verbouwde het gebouw tot een flat met semi-zelfstandige studentenkamers van ongeveer 19 vierkante meter, met een eigen douche en toilet. De keuken en gezamenlijke woonkamer delen bewoners voortaan met zo’n zeven huisgenoten. De kamers zijn groter geworden, goed geïsoleerd en huurders hoeven minder voorzieningen te delen.

Samenwerking SSH en Lefier

SSH gaat de kamers verhuren. Antje Hooghiem, manager gebiedsteam studenten Lefier: "We werken sinds een aantal jaren samen met SSH, vanwege hun kennis en ervaring met short stay huisvesting van internationale studenten. SSH huurde de Cornus voor de renovatie al langere tijd. We zijn heel blij dat de samenwerking opnieuw wordt voortgezet in deze flat.”

“We zien dit als een hele mooie stap in het verbeteren van zowel de kwaliteit als betaalbaarheid van huisvesting voor internationale studenten in Groningen”, zegt Jolien Stokroos, teammanager bij de SSH. En we hopen dat de nieuwe bewoners zich hier snel thuis voelen.”