Wonen

Tientallen nieuwe bomen in De Held

De Siersteenlaan in de Groningse wijk De Held heeft een groene make-over gekregen. In de middenberm zijn tientallen bomen geplant. Het gaat om tamme kastanjes, populieren, sierperen en eikenbomen.


Leestijd: 1 minuut

Biodiversiteit

Door de groenstroken in te zaaien met een bloemenmix van tulpen, narcissen en krokussen wordt bovendien de biodiversiteit verbeterd. Wethouder Glimina Chakor (Groen & Klimaatadaptatie) plantte maandag de eerste bloembollen: "In het coalitieakkoord hebben we afgesproken om de gemeente te vergroenen. Meer, beter en bereikbaar groen want dat is belangrijk willen we onze omgeving leefbaar en klimaatbestendig houden. Vorig jaar werden er in een aantal straten in de wijk ook al nieuwe bomen geplant. De locaties zijn in overleg met de wijkraad vastgesteld. De aanwezigheid van groen mag nooit ver weg zijn. Het nodigt inwoners uit om naar buiten te gaan en te bewegen en dat is goed voor de gezondheid", aldus de wethouder.

Vitamine G

De groene ambities van het college zijn vastgelegd in het Groenplan Vitamine G. Eén van die ambities is het planten van meer bomen. Dit najaar komen er ruim 1700 bij. Het gaat voor een groot deel om herplant van bomen die eerder zijn verwijderd als gevolg van ziekte of storm, maar ook om extra bomen zoals aan de Hunzebrink en de Siersteenlaan.