Wonen

Groningen krijgt weer een Timmerdorp

Kinderen die tijdens hun vakantie vlak bij huis enkele leerzame en gezellige dagen willen beleven, kunnen meedoen aan het Timmerdorp Groningen. Voor het tiende jaar alweer is er deze zomer een Timmerdorp. Dit jaar niet op het Suikerterrein, maar wel op het Westpark. De belangstelling is groot, maar er zijn nog wel kaarten beschikbaar, maar niet meer voor álle vier de weken.


Leestijd: 1 minuut

Timmerdorp is een begrip in Groningen. Elke zomer weer een heerlijke week waar kinderen in de weer kunnen met hamer, spijkers en zagen. Deze 10e editie (een jubileum!) gaat Timmerdorp verhuizen naar het Westpark.

Daar ligt een pracht van een open, groot veld, middenin het groen, te wachten op de tijdelijke nederzetting. In vier keer vier dagen (de laatste 4 zomervakantieweken) wordt er een tijdelijk zelfvoorzienend dorp gebouwd, waarin kinderen hun eigen hut bouwen, maar ook samen werken aan gemeenschappelijke voorzieningen.

Een dorpswinkel of buurthuis, samen voedsel verzamelen en koken, eettafels timmeren. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig om samen te (over)leven? Een vrolijke en leerzame ervaring voor maximaal 80 kinderen per week, met zo’n 25 begeleiders (en een groots eindfeest op 2 september natuurlijk).

Er zijn nog kaarten

Week 3 en 4 zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor week 1 (dinsdag 8 tm vrijdag 11 augustus) en week 2 (dinsdag 15 tm vrijdag 18 augustus). Kinderen die in de eerste 3 weken meedoen, kunnen ter plekke een knipkaart kopen, waarmee ze in latere weken (per dag) terug kunnen komen. Kaarten kosten 50 euro voor 4 dagen, inclusief (heel lekker, vers en gezond) eten en drinken. Met een stadjerspas betaal je 2,50 euro voor 4 dagen. Meer info en kaartverkoop via www.timmerdorpgroningen.nl

Vrijwilligers gevraagd

Timmerdorp is ook populair bij jongeren en volwassenen, logisch, want waar kom je beter in een vakantiestemming? Gaat het bij jou ook jeuken: in de tweede week (dinsdag 15 tm vrijdag 18 augustus) hebben we nog een paar mensen nodig als keukenhulp of als bouwbegeleider. Ben je 13 jaar of ouder dan ben je in elke week welkom als timmerhulp. Aanmelden kan via de button MEEHELPEN op onze website: www.timmerdorpgroningen.nl