Wonen

Topkok kookt voor patienten en medewerkers UMCG

Topkok Dick Soek, eigenaar van restaurant ‘Het Schathoes’ in Leens, kookt op woensdag 29 juni een dag in het UMCG. Hij heeft een speciaal driegangen-menu samengesteld, met daarin tal van streekgebonden en biologische producten. Het menu wordt die dag aan patiënten en medewerkers van het UMCG wordt geserveerd. Dit is een van de activiteiten vanwege ‘Groningen, Hoofdstad van de smaak’.


Leestijd: < 1 minuut

Leveranciers van Soeks menu zijn o.a. boer Van Tilborg uit Hornhuizen, de vissers van goedevissers.nl en landbouwbedrijf Landgoud.Het UMCG wil meer biologische producten en maaltijden voor patiënten en medewerkers.

Groningen is dit jaar uitgeroepen tot ‘Hoofdstad van de smaak’.Groningen propageert een jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten. Gedurende het hele jaar 2011 worden festiviteiten georganiseerd, die gekoppeld zijn aan het predicaat ‘Hoofdstad van de Smaak’. Het hoogtepunt komt te liggen begin oktober 2011 tijdens de Week van de Smaak.