Wonen

“Vernoem Stadspark naar Jan Evert Scholten”

Het Stadspark moet vernoemd worden naar Jan Evert Scholten. Dat vindt de fractie van de Stadspartij die daarvoor een motie heeft ingediend.


Leestijd: 1 minuut

Stadspark verandert 18 september in ‘Urban Experience’
Stadspark verandert 18 september in ‘Urban Experience’

Jan Evert Scholten was de zoon van een rijke industrieel die begin negentiende eeuw onder andere het Stadspark aan de inwoners van Groningen schonk. Hij was eigenaar van de grond en wilde dat de mensen konden genieten van rust, de natuur en recreëren. Ook richtte Vereniging Volkstuinen Tuinwijck op en was initiatiefnemer van Grunniger Sproak.

Kortom een betrokken Groninger met een hoop geld die toen al het beste voorhad met de inwoners, aldus de Stadspartij.  “Juist daarom en omdat we nu belangrijke beslissingen nemen over de toekomst van het Stadspark vindt de Stadspartij het een goed moment de belangrijke schenking van Jan Evert Scholten nog meer eer aan te doen”, zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij.

Woensdag neemt de gemeenteraad een beslissing over de toekomst van het park. “Wat de uitkomst morgen ook mag zijn, wij hopen natuurlijk op aanpassingen van de huidige plannen. En dat onze motie “Vernoem Stadspark naar Jan Evert Scholten” wordt aangenomen. Dat laat in ieder geval zien dat we tot in de verre toekomst dankbaar zijn voor de schenking van Jan Evert Scholten en vernoem het Stadspark naar hem”, besluit Sijbolts.

Foto: Rudmer Zwerver