Het Warmtenet Noordwest zal duurzame, betaalbare en lokale warmte leveren aan meer dan 10.000 huishoudens en bespaart daarmee jaarlijks 19.800 kiloton CO2.Het warmtenet is een project van WarmteStad, het gezamenlijke duurzame nutsbedrijf van gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen. Het is de bedoeling om in 2018 de eerste warmte te leveren aan woningen in Paddepoel en Selwerd en aan kennisinstellingen op Zernike.
Wethouder Mattias Gijsbertsen: "Dit is een heel belangrijke stap. Voor het starten van het project hebben we minstens 3.500 huishoudens nodig. Dat is hiermee gegarandeerd. Door dit project krijgen duizenden huurders van sociale huurwoningen in Groningen betaalbare en duurzame energie. Het overgrote deel van hen zal een lager een energierekening krijgen."
Eind april dit jaar besloot het college van B&W de gemeenteraad voor te stellen om te starten met het warmtenet. Op 8 juni neemt de raad een besluit over het project Warmtenet Noordwest. Als dat positief is, dan kan er een projectorganisatie worden opgezet. Uiteindelijk zou de eerste aardwarmte al in 2018 moeten worden geleverd.
Wonen
WarmteStad kan los na overeenkomst met woningcorporaties
Het project Warmtenet Noordwest in Groningen kan worden gestart nadat vier grote woningcorporaties een overeenkomst hebben gesloten met WarmteStad. Er zijn straks voldoende woningen aangesloten op aardwarmte om het project rendabel te kunnen maken.
Leestijd: 1 minuut