Wonen

Wethouder over woningtekort Groningen: “Bouw nu niet alleen maar dure flats”

“Het is een groot gevaar wanneer we ons als antwoord op het woningtekort nu richten op het zo snel mogelijk bouwen van dure flats, want dat leidt tot eenheidsworst. We moeten ook bouwen voor jongeren en senioren en andere groepen, en zo zorgen voor variatie”. Dat betoogden de Groningse wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) en stadsbouwmeester Nathalie de Vries ter gelegenheid bij de woonmanifestatie Bouw Anders.


Leestijd: 1 minuut

Suikerzijde
Suikerzijde

Volgens de wethouder en de stadsbouwmeester is er ‘meer variatie nodig in het woningaanbod’, zo lieten ze weten volgens een verslag in het Dagblad van het Noorden van woensdag 15 september. Volgens hen gaat het fout als projectontwikkelaars, architecten en gemeente in toekomstige wijken puur gaan voor snelheid en grote aantallen gekoppeld aan vooral woningen mensen met hogere inkomens.

Ze pleiten er daarom voor dat projectonwikkelaars, architecten en gemeente wanneer ze plannen gaan maken voor nieuwe stadsuitbreidingen aan de Suikerzijde, Eemskanaalzone, Meerstad, De Held en Stadshavens ontwerpen maken voor jong en oud, uiteenlopende inkomensgroepen, senioren en andere (meer)gezinshuizen, aldus het verslag in het Dagblad van het Noorden.

(Illustratie boven: impressie van de te bouwen wijk Suikerzijde),