Wonen

Wie woont in het duurzaamste huis van Groningen?

Zes huiseigenaren in Groningen zijn genomineerd voor de titel ‘Duurzaamste huis van Groningen’. Iedereen kan tot 1 maart stemmen op zijn of haar favoriete huis. De winnaar dingt in maart mee naar de titel van Duurzaamste Huis van Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Duurzame Huizenroute
Foto | Duurzame Huizenroute

De titel is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze verkiezing om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor hun prestaties. Daarnaast biedt het een podium om voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen.

In Groningen staan de zes genomineerde huizen in Veendam, Zijldijk, Middelstum, Overschild en Schildwolde. De genomineerde huizen zijn hier te vinden.

In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het duurzaamste huis van de provincie. Uit de twaalf provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar van de verkiezing. Meer informatie over de deelnemers en het stemmen is te vinden op de website van de verkiezing.