Wonen

Wijkfeest in ‘Sunny Selwerd’ luidt op feestelijke wijze de wijkvernieuwing in

De kenmerkende portiekflats in de wijk Selwerd worden gesloopt en daarvoor in de plaats komt nieuwbouw. Voordat het zover is, viert Selwerd feest in de oude appartementen. Met het Wijkfeest neemt Selwerd feestelijk afscheid van de woningen en verwelkomt de wijkvernieuwing – bekend als Sunny Selwerd.


Leestijd: 1 minuut

Wijkfeest in ‘Sunny Selwerd’ luidt op feestelijke wijze de wijkvernieuwing in
Wijkfeest in ‘Sunny Selwerd’ luidt op feestelijke wijze de wijkvernieuwing in

Op 14, 15 en 16 februari vindt het Wijkfeest Selwerd plaats in de flat Berkenlaan 1 t/m 95. Bewoners en andere belangstellenden kunnen een route volgen langs alle woningen van de flat met bingo, lekker eten in pop-up restaurants, midgetgolf, exposities, dans, hiphop, workshops en nog veel meer voor jong en oud. De toegang is gratis.

Pieter Bregman, algemeen directeur van woningcorporatie Nijestee geeft vrijdag 14 februari om 18.00 uur het startschot voor het afscheidsfeest voor oud-bewoners en omwonenden met een spectaculaire licht- en geluidsshow, waaraan de leerlingen van De WegWijzer en het Leon van Gelder meewerken.

Wethouder Wijkvernieuwing, Roeland van der Schaaf, opent daarna het Wijkfeest. Het Wijkfeest wordt georganiseerd door Sunny Selwerd: het samenwerkingsverband van bewoners, de gemeente, woningcorporaties, WIJ-Selwerd, scholen, ondernemers en wijkorganisaties.

Na de voorjaarsvakantie gaat Nijestee 61 woningen afbreken aan de Berkenlaan. Er komen ruim 90 nieuwe, energiezuinige woningen voor terug. Het afbreken van de woningen neemt enkele maanden in beslag. De bouw van het nieuwe complex start begin 2021. De woningen worden in het najaar van 2022 opgeleverd. Bij het ontwerp van de nieuwbouw zijn de oorspronkelijke huurders betrokken. Van de vertrokken huishoudens hebben sommigen al aangegeven graag terug te willen keren naar de Berkenlaan.