Wonen

Woonwagen voor bewoners Selwerd met vragen over wijkvernieuwing

Wijkbewoners van Selwerd kunnen vanaf dinsdag terecht in Selwerds WoonWagen voor al hun vragen over de wijkvernieuwing die op stapel staat. Dat laat de gemeente maandag weten.


Leestijd: 1 minuut

Woonwagen voor bewoners Selwerd met vragen over wijkvernieuwing
Woonwagen voor bewoners Selwerd met vragen over wijkvernieuwing

De gemeente wil de Populierenlaan en de Beukenlaan opnieuw gaan inrichten. Omwonenden zijn daarover geïnformeerd met een brief en een online presentatie. Ook konden ze een vragenlijst invullen. Vervolgens kunnen de buurtbewoners één voor één langskomen in ‘Selwerds WoonWagen’ voor al hun vragen, opmerkingen en ideeën.

“De gemeente is op zoek naar mogelijkheden om toch persoonlijk met bewoners in contact te komen en blijven”, zo legt wijkwethouder Paul de Rook uit. “Techniek helpt ons heel veel, maar neemt het belang van persoonlijk contact, juist voor dit soort zaken, niet volledig weg. In deze tijd kunnen we niet op de ‘normale’ manier contact hebben via bijvoorbeeld bewonersavonden en ontwerpsessies. Met de woonwagen kunnen we op diverse plekken in de wijk toch dat persoonlijke contact aangaan." 

In de woonwagen is plaats voor maximaal drie personen, die worden gescheiden met plexiglas. Zo kunnen er toch persoonlijke gesprekken worden gevoerd. De woonwagen is wel een aanvulling op videobellen, filmpjes en online presentaties.

De plannen voor wijkvernieuwing in Selwerd gaan ondanks de coronacrisis wel gewoon door. Volgens wethouder Wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf is het in niemands belang om dat nu stil te leggen.