Wonen

Zaterdag weer een Unmute Us protestparade

Aanstaande zaterdag, 11 september, houdt Unmute Us weer een protestparade in Groningen. Dat laat de protestbeweging weten op Facebook. Ze protesteren dan opnieuw tegen het meten met twee maten van het kabinet. Hun eis is dat alle nachtcultuur onmiddellijk weer open gaat.


Leestijd: 1 minuut

Zaterdag weer een Unmute Us protestparade
Zaterdag weer een Unmute Us protestparade

“Met goed beleid en veiligheid kan de sector weer prima aan de slag,” is Chris Garrit van mening, eigenaar van evenementenlocatie EM2 op het Suikerterrein. Hij wijst op de kerken en winkels die wel open mogen. Dat het kabinet deze zomer onnodig alles op slot heeft gedaan, komt volgens Garrit door het eigen falen met Testen voor Toegang. “Met al het leed en schade van dien. Behalve voor KLM, voetbal, kerken en F1."

De beweging roept op Facebook iedereen op om zaterdag tussen 14:00 en 17:00 met ze mee te lopen. “Het enige wat rest, is om het stevige positieve geluid te blijven laten horen.”  De tocht start vanaf de Concourslaan in het Stadspark.

Niet alleen in Groningen zal Unmute Us de straat op gaan, ook in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Den Haag en Utrecht. De eerste protestmars, op 21 augustus, was volgens de beweging een gigantisch succes met met ruim 70.000 demonstranten in heel Nederland.