Bereikbaarheid & Verkeer

Operatie Ring Zuid: vertraging rond Helperzoomtunnel een kwartier

Als gevolg van Operatie Ring Zuid was het afgelopen week vrij druk op de wegen in de stad. Vooral in Helpman, waar de vertraging bij de Helperzoomtunnel kan oplopen tot een kwartier. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Volgens Groningen Bereikbaar is het elke dag op dezelfde plekken en rond dezelfde tijd erg druk. Zoals bijvoorbeeld de Stationsweg, waar het vorige week donderdag zo druk was dat bussen moesten wachten totdat zij het station konden verlaten. Ook op de wegen rondom het station blijft het druk..

Ook blijft het volgens Groningen Bereikbaar druk rondom de Helperzoomtunnel. Nu er maatregelen zijn getroffen op de Haydnlaan en Helper Brink is de Kempkensberg wel drukker.

Op het Vrijheidsplein is het ’s middags vaal druk: er ontstaat dan een file richting het Julianaplein, omdat het verkeer vanaf RING-West en vanuit Drachten moet samenvoegen. De vertraging blijft beperkt tot een aantal minuten.

De oproep blijft: pak de fiets, het OV of reis via P+R. Toch met de auto? Volg dan de omleidingsroutes via de overige ringwegen en vermijd als het kan de wegen rondom het station en Helpman.