Bereikbaarheid & Verkeer

Aansluiting Westerbroek dicht van 15 tot 18 september

De aansluiting Westerbroek, die de Europaweg met de A7 verbindt, is volledig afgesloten voor auto’s van vrijdag 15 tot maandag 18 september. Fietsers kunnen nog wel over het viaduct over de A7 rijden.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

De afsluiting is van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Tijdens de afsluiting is het niet mogelijk vanaf de Europaweg naar de A7 richting Hoogezand te rijden, of andersom. Ook verkeer vanaf de oostelijke ringweg kan niet via aansluiting Westerbroek op de Europaweg komen.

Aansluiting Westerbroek (in rood) is dicht. In geel en groen de omleidingsroutes.

Omleiding via Ring Zuid en Kieler Bocht

Rijd je op de Europaweg en wil je richting Hoogezand of richting de oostelijke ringweg? Dan wordt je omgeleid via de Gotenburgweg en de Kieler Bocht. Daar neem je de toerit naar de zuidelijke ringweg en vervolg je je weg via knooppunt Euvelgunne.

Wil je vanaf de oostelijke ringweg of vanaf de A7 naar de Europaweg? Bijvoorbeeld naar bedrijventerrein Eemspoort of Europapark? Dan rijd je ook via de zuidelijke ringweg. Je neemt dan afrit 38 Groningen-Zuidoost en rijdt via de Stettinweg en Osloweg naar de Gotenburgweg.

Asfaltwerkzaamheden

Aansluiting Westerbroek wordt afgesloten vanwege de laatste werkzaamheden aan dit punt. Aannemer Combinatie Herepoort voert onder andere asfaltwerkzaamheden uit.