Bereikbaarheid & Verkeer

Asfalteringswerkzaamheden bij Noordzeebrug en knooppunt Bedumerweg

De omgeving bij het knooppunt Bedumerweg en de Noordzeepbrug verandert in hoog tempo. Maandag zijn daar nu ook de eerste asfalteringswerkzaamheden van start gegaan. Dat was mogelijk omdat de grote hopen zand die er al maanden naast de weg liggen, nu voldoende zijn ingeklonken.


Leestijd: 1 minuut

Asfalteringswerkzaamheden bij Noordzeebrug en knooppunt Bedumerweg
Asfalteringswerkzaamheden bij Noordzeebrug en knooppunt Bedumerweg

Op de brug zelf kan nog niet geasfalteerd worden, want het brugdek is nog in aanbouw. Recent zijn de zogenaamde kolommen gestort bij de nieuwe brug. Binnen enkele weken is te zien hoe  het nieuwe brugdek (boven het oude) wordt gebouwd. Ook de contouren voor het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg worden ook steeds meer zichtbaar. Het grote stalen ‘framewerk’ naast de weg, is de tijdelijke ondersteuning van het nieuwe viaduct van de Bedumerweg.

Totale fasering

Samen met de aannemer is de totale fasering van de werkzaamheden verder verbeterd. De werkzaamheden liggen op schema en het verkeer loopt goed door. Besloten is daarom om in de huidige situatie meer werkzaamheden aan één kant uit te voeren.

Het autoverkeer gaat daarom pas in het voorjaar van 2015 – aanvankelijke planning november 2014 – naar de andere zijde van de brug. Tegelijkertijd gaat dan ook de omleiding van de fietsers in, want met de omzetting van het autoverkeer is het niet meer mogelijk om het huidige fietspad te gebruiken.  De eerder aangekondigde afsluiting voor het fietsverkeer van circa een jaar kan daardoor met enkele maanden worden ingekort.

Toekomstige situatie

De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak rondom de aansluiting Ring Noord/Bedumerweg. Daarbij wordt ook een nieuwe en hogere Noordzeebrug aangelegd. Aanleiding hiervoor is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl.