Bereikbaarheid & Verkeer

Automobilisten krijgen 50 procent korting om reizen met ov te proberen

Automobilisten van en naar Groningen kunnen vanaf woensdag 10 mei een dag met 50 procent korting met het openbaar vervoer reizen. Vervoerders Qbuzz en Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar willen met deze campagne reizigers aanmoedigen om het ov eens uit te proberen als alternatief voor de auto.


Leestijd: 1 minuut

Met de vele wegwerkzaamheden in en om Groningen, kan het ov een goed alternatief zijn voor de auto. In de drie noordelijke provincies zijn er veel snelle bus- en treinverbindingen. Vaak is het dan sneller om naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of fietsen en daar de bus of trein te pakken.

Automobilisten kunnen tot en met zondag 4 juni eenmalig een kortingscode aanvragen (op=op) om het ov voordelig uit te proberen. Deze code geeft 50 procent korting op een heen- en terugreis via de reisapp Glimble. De korting is geldig in de bussen en treinen van Qbuzz en Arriva in zowel Groningen, Fryslân als Drenthe. Voor meer informatie en het aanvragen van een kortingscode kunnen reizigers terecht op www.stapeensover.nl.