Bereikbaarheid & Verkeer

Bijna 3000 deelnemers aan onderzoek Fietsparkeren op Hoofdstation

Er is veel belangstelling voor deelname aan een onderzoek naar fietsparkeren en fietsgebruik op het Hoofdstation in Groningen. Dat meldt de organisatie Groningen Spoorzone. Vorige week donderdag ging dat onderzoek van start, en inmiddels zijn er al bijna 3000 ingevulde enquêtes terug gekomen. Deze zullen nu worden verwerkt en geanalyseerd.


Leestijd: 1 minuut

Bijna 3000 deelnemers aan onderzoek Fietsparkeren op Hoofdstation
Bijna 3000 deelnemers aan onderzoek Fietsparkeren op Hoofdstation

Reizigers die met de fiets aankomen of vertrekken, konden tot en met afgelopen zaterdag 20 september gevraagd worden om een paar korte vragen te beantwoorden.  Voor een betrouwbaar onderzoek hoopte de organisatie op 500 ingevulde vragenlijsten. Dat zijn er dus bijna 3000 geworden.

Groningen Spoorzone laat dit onderzoek uitvoeren om een goed beeld te krijgen van de behoefte aan fietsenstallingen en de goede locatie voor nieuwe fietsenstallingen op het Hoofdstation.

Het onderzoek richt zich met name op het gebruik van het openbaar vervoer voor of na het fietsen. De organisatie van het voor- en natransport op het station is erg belangrijk voor een prettig stationsgebied en een goed functionerend station. In een studentenstad als Groningen komt maar liefst 46% van de treinreizigers met de fiets naar het station. De komende jaren moet er een flink aantal fietsparkeerplekken extra gerealiseerd worden om in de groeiende behoefte te voorzien. Op het Hoofdstation zijn nu ongeveer 10.000 fietsparkeerplekken, dat moeten er in 2030 17.500 zijn.