Bereikbaarheid & Verkeer

“Bushaltes Groningen moeten rookvrij worden”

Bushaltes in Groningen moeten rookvrij worden. Dat vinden de fracties van de Partij van de Arbeid, CDA en Student en Stad in de Groninger gemeenteraad. De partijen vinden dat er actief beleid moet worden gevoerd op het rookvrij maken van de bushaltes.


Leestijd: 1 minuut

“Bushaltes Groningen moeten rookvrij worden”
“Bushaltes Groningen moeten rookvrij worden”

In Drenthe worden wel alle 922 bushaltes in de provincie rookvrij. Dat zien de partijen graag ook in Groningen, beginnend met de bushaltes in de gemeente. “In het coalitieakkoord wordt benadrukt dat Groningen de eerste rookvrije stad van Nederland moet worden. Dan is een bushalte, waar je vaak dicht op elkaar staat, een plek die rookvrij zou moeten zijn”, zegt PvdA-raadslid Rozemarijn Gierkink. 

Het zou volgens hen ook helpen om de jongere generatie te ontmoedigen om te gaan roken. “Met het project Rookvrije Generatie wil de gemeente roken ontmoedigen zodat kinderen en jongeren in een gezonde leefomgeving kunnen opgroeien” zegt Mirte Goodijk van Student en Stad. “Het toevoegen van meer rookvrije zones, zo ook bij bushaltes, helpt bij het bereiken van dit doel.”