Bereikbaarheid & Verkeer

Deel Vrydemalaan dicht vanwege vervangen hoogspanningskabel

Vanaf 16 januari start netbeheerder TenneT met de vervanging van de hoogspanningskabel ten oosten van de binnenstad. Daarom is het de komende maanden noodzakelijk om tijdelijk wegen af te sluiten. Van maandag 16 januari 07.00 uur tot vrijdag 28 april 17.00 uur is een deel van de Vrydemalaan dicht.


Leestijd: 1 minuut

Deel Vrydemalaan dicht vanwege vervangen hoogspanningskabel
Deel Vrydemalaan dicht vanwege vervangen hoogspanningskabel

De weg is in beide richtingen dicht voor autoverkeer tussen de Bloemsingel en de Antonius Deusinglaan. Voor fietsers en voetgangers is de weg in één richting dicht: van de Antonius Deusinglaan richting de Bloemsingel, de andere richting blijft de weg open. Bussen en hulpdiensten kunnen de werkzaamheden passeren

Fietsers kunnen omrijden via de Antonius Deusinglaan en het UMCG terrein. Auto's worden omgeleid via de Petrus Campersingel, het Damsterdiep en de Oostersingel. Bussen kunnen de afsluiting passeren. De ingang naar de parkeergarage UMCG-Noord blijft bereikbaar. De ingang van de parkeergarage aan de Bloemsingel is echter niet bereikbaar. Men kan deze parkeergarage in- en uitrijden via het Boterdiep.

Bloemsingel
TenneT start op 16 januari ook met werkzaamheden aan de Bloemsingel. Het gaat om het deel bij de speeltuin in het Ebbingekwartier. Voetgangers en fietsers kunnen via de omliggende straten om de afsluiting heen. Deze afsluiting duurt ook tot 28 april. 

Vervangen hoogspanningskabel
Netbeheerder TenneT vervangt de ondergrondse hoogspanningskabel tussen hoogspanningsstations Hunze en Bloemsingel. Dit is nodig om de levering van elektriciteit in de stad te kunnen blijven garanderen. Lees hier meer over dit project. 

Foto: Groningen Bereikbaar