Bereikbaarheid & Verkeer

Dit wordt ‘m: het nieuwe Zuiderplantsoen boven tunnel van Zuidelijke ringweg

Groningen is straks een nieuw plantsoen rijker: het Zuiderplantsoen. Wanneer de nieuwe tunnel voor de zuidelijke ringweg klaar is, en er als het ware 'deksels' boven die tunnel zijn gelegd, kan het Sterrebos worden vergroot. Maar, zoals op bijstaande impressie van Combinatie Herepoort op de website van Aanpak Ring Zuid is te zien, komt er ook een forse opening in de deksels boven deze tunnel.


Leestijd: 1 minuut

Dit wordt ‘m: het nieuwe Zuiderplantsoen boven tunnel van Zuidelijke ringweg
Dit wordt ‘m: het nieuwe Zuiderplantsoen boven tunnel van Zuidelijke ringweg

Aan de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg (de tunnel) wordt nu nog hard gewerkt. Vanaf de Hereweg tot aan het Oude Winschoterdiep ligt de zuidelijke ringweg straks een meter of acht lager. Hier legt de Combinatie Herepoort drie deksels overheen. Op deze deksels leggen ze vervolgens het nieuwe Zuiderplantsoen aan.

Maar tussen de deksels bevinden zich twee openingen. De eerste komt ter hoogte van het gebouw van DUO/Belastingdienst, aan de westzijde van het spoor.

De tweede komt aan de oostzijde van het spoor, ter hoogte van De Frontier en de H.L. Wichersstraat.

Rond de openingen komen hoge betonwanden. Deze beschermen zowel de mensen en dieren bovengronds als het verkeer eronder. Dit voorkomt ook dat er iets naar beneden kan vallen. Rondom de wanden legt de aannemer een begroeid scherm aan (substraatscherm). Die onttrekt de betonwanden aan het zicht.

Meer informatie over het Zuiderpark op de website van Aanpak Ring Zuid.