Bereikbaarheid & Verkeer

Europaweg richting centrum dicht tijdens het Pinksterweekend

Dit weekend is de Europaweg dicht voor het verkeer richting het centrum van Groningen. Ook de afrit 37 Groningen-Europapark, de toerit naar Ring Zuid richting Hoogezand en de Herningweg zijn dicht.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

De afsluitingen duren van 26 mei 20.00 uur tot dinsdag 30 mei 06.00 uur

Waar kan ik langs?

De Europaweg is een veelgebruikte route naar het centrum van Groningen of naar het UMCG. Tijdens het Pinksterweekend is deze dicht. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Kom je vanaf de zuidelijke ringweg, uit de richting van het Julianaplein (Drachten/Assen), dan rijd je tijdelijk om via knooppunt Euvelgunne en de oostelijke ringweg (N46) en neem je afrit 1 Meerstad. Via de Sint Petersburgweg en de Sontweg rijd je richting centrum of UMCG.

Verkeer vanuit Hoogezand (A7) of vanaf de Winschoterweg (N860) wordt via de Bornholmstraat naar het centrum geleid.

Naar de Euroborg of naar het Sontplein

Wil je komend weekend een bezoekje brengen aan de Euroborg of het Sontplein? Bekijk dan de artikelen ‘Europaweg dicht? Zo kom je bij de Euroborg’ en ‘Zo kom je op het Sontplein’ van Groningen Bereikbaar voor de routes.

Definitieve inrichting Europaweg

De afsluiting heeft te maken met het definitief inrichten van de Europaweg. In het Hemelvaartweekend is de westzijde (stad uit) van de weg aangepakt, tijdens het Pinksterweekend is de oostzijde (stad in) aan de beurt.