Bereikbaarheid & Verkeer

Europees certificaat voor parkeergarage Damsterdiep in Groningen

De parkeergarage aan het Damsterdiep in Groningen behoort tot de beste van Europa. De garage heeft een Europees keurmerk toegekend gekregen.


Leestijd: 1 minuut

Europees certificaat voor parkeergarage Damsterdiep in Groningen
Europees certificaat voor parkeergarage Damsterdiep in Groningen

De parkeergarage Damsterdiep heeft de European Standard Parking Award ontvangen. Dit Europese keurmerk onderstreept de kwaliteit van de garage op het gebied van verlichting, gebruiksgemak, veiligheid en comfort.

Wethouder Paul de Rook kreeg de ESP Award onlangs in de Damsterdiepgarage uit handen van Peter Martens van Vexpan (Vereniging Exploitanten Parkeer Accommodaties Nederland). Dat gebeurde na de ondertekening van de beheersovereenkomst met Interparking.

Sinds 1 november is het bedrijf Interparking verantwoordelijk voor het dagelijks werk in en de administratie van de zes gemeentelijke parkeergarages. Hetzelfde geldt voor de zeven buurstallingen.

Tot nu toe besteedde de gemeente het beheer van de parkeervoorzieningen uit aan drie verschillende marktpartijen. De gemeente wil echter graag een meer uniforme werkwijze en dienstverlening in alle gemeentelijke garages. Daarom schreef ze een aanbesteding uit voor alle parkeergarages en buurtstallingen tegelijk.

Besparing

Dit levert voor de gemeente een financiële besparing op van ongeveer  200.000 euro per jaar. Het contract met Interparking is gesloten voor vijf jaar met de mogelijkheid om het daarna nog vijf jaar te verlengen.