Bereikbaarheid & Verkeer

Fietsflat bij Hoofdstation Groningen krijgt er een etage bij

De fietsenstallingen bij het Hoofdstation in Groningen zijn razend populair. Zo populair dat het vaak lastig is om nog een plekje te vinden. Daarom zal de capaciteit van de Fietsflat achter het Hoofdstation worden uitgebreid met bijna vierhonderd plaatsen. Dat heeft het college van B en W van Groningen besloten.


Leestijd: 1 minuut

Groningen start campagne voor weekend-fietsparkeren bij Hoofdstation
Groningen start campagne voor weekend-fietsparkeren bij Hoofdstation

De Fietsflat, de fietsenstalling achter het Stadsbalkon bij het Hoofdstation, wordt binnenkort uitgebreid. Momenteel bestaat de Fietsflat uit 2 etages met plaats voor 950 fietsen. In november en december wordt op de bestaande Fietsflat een extra laag aangebracht, met plaats voor nog eens 370 fietsen.

De werkzaamheden beginnen op 3 november en zullen vóór het einde van het jaar zijn afgerond. In die periode is het niet mogelijk uw (brom)fiets in de Fietsflat te stallen. Wel is er extra ruimte gecreëerd op het aan de Fietsflat grenzende parkeerterrein. Ook kunt u gebruik maken van het Stadsbalkon, de losse rekken in het Stationsgebied of de NS-stalling (in het weekend gratis). Op zeer korte termijn wordt het ook mogelijk uw fiets te stallen in de rekken langs het Van Hallpad (voorbij het Emmaviaduct).

(Brom)fietsen die op 3 november vanaf 12.00 uur nog in de Fietsflat aanwezig zijn, worden door de gemeente verwijderd en vervoerd naar het AFAC Fietsservicecentrum Groningen (AFG) aan de Travertijnstraat (naast nummer 2) .

Als de werkzaamheden eind december zijn afgerond, beschikt de Fietsflat over ruim 1.300 stallingsplaatsen.

www.groningenbereikbaar.nl