Bereikbaarheid & Verkeer

Fietsonderdoorgang Concourslaan donderdag dicht

De fietsonderdoorgang in het Stadspark bij de Concourslaan is komende donderdag 16 van 6.00 tot 18.00 uur dicht vanwege werkzaamheden.


Leestijd: 1 minuut

Het viaduct in het Stadspark wordt helemaal vernieuwd. Dat is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt, voor de nieuwe op- en afritten bij het Vrijheidsplein. Het oude viaduct is in twee fases afgebroken. Het oostelijke deel van het viaduct is in september dit jaar gesloopt.

Het verkeer rijdt nu over het nieuwgebouwde westelijke deel van het viaduct. Nu wordt het oostelijke deel van het viaduct, dus aan de zijde van het Stadspark, gebouwd. Donderdag worden de liggende delen, de leggers, bovenop het nieuwe viaduct gelegd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een hijskraan, die de grote betonnen platen een voor een op zijn plek legt.

Afsluiting

Vanwege de veiligheid is de onderdoorgang deze dag afgesloten voor fietsers en voetgangers, Zij moeten donderdag dus een omweg maken. Zij kunnen deze dag bijvoorbeeld bij de Koeriersterweg of bij de Peizerweg onder de ringweg door. De omleidingsroutes staan aangegeven op de bekende gele borden.

De planning is dat de onderdoorgang in maart 2024 klaar is. Tot die tijd wordt de Concourslaan zowel gebruikt door fietsende scholieren als door bouwverkeer. De vrachtwagens mogen hier niet harder dan 15 km/uur.