Bereikbaarheid & Verkeer

Groninger Bereikbaar: autoverkeer neemt toe

Sinds de start van Operatie Ring Zuid neemt het autoverkeer in en om de stad weer toe. Dat meldt Groningen Bereikbaar. Er was een afname van het aantal auto’s van 20 procent noodzakelijk om een chaos te voorkomen, maar dat percentage lijkt niet op alle plekken te worden gehaald. Met name op de toegangswegen naar de stad is het druk.


Leestijd: 1 minuut

In het begin van de mega-operatie was het op de toegangswegen nog een stuk rustiger: in zowel de ochtend- als avondspits was er zo’n 10 procent minder verkeer. Nu blijft het percentage steken op 5 procent.

Ook op de overige Ringwegen, de belangrijkste omleidingsroute voor de afsluiting van Ring Zuid, wordt het drukker. En op de N33 is 10 tot 30 procent meer verkeer. Daarnaast is het drukker op de wegen N386, N860 en de Helperzoom. Op de N372, aan de westkant van Groningen, is juist weer een afname te zien. Daar rijdt nu 15 tot 20 procent minder verkeer dan voor de operatie.

Sinds de start van Operatie Ring Zuid stappen er wel meer mensen in de bus. Het OV-bureau Groningen Drenthe zag een stijging van het aantal reizigers met 10 procent.

Door verkeersmaatregelen, zoals het doseren, blijft het netwerk wel draaien, zegt Groningen Bereikbaar.