Bereikbaarheid & Verkeer

Komend weekend twee afsluitingen op Ring Zuid

Wie komend weekend de auto pakt, doet er verstandig aan om van te voren even te kijken of en waar het verkeer vast staat. De zuidelijke ringweg is namelijk op twee plekken afgesloten: van het Julianaplein tot aan de westelijke ringweg en tussen Euvelgunne en de Europaweg.


Leestijd: 1 minuut

De zuidelijke ringweg (N7) is van vrijdag 14 juli 22.00 uur tot maandag 17 juli 06.00 uur dicht van het Julianaplein tot de westelijke ringweg. De afsluiting is voor verkeer richting Hoogkerk/Drachten. 

De weg is dicht omdat er gewerkt wordt aan het aansluiten van de nieuwe verbinding tussen Ring Zuid en Ring West. Deze verbinding is al een tijdje dicht voor verkeer omdat er een nieuwe gebouwd wordt. Vanaf maandagochtend is de nieuwe verbinding open. 

Ondertussen is de zuidelijke ringweg komend weekend ook dicht tussen Euvelgunne en de Europaweg. 

Omleiding

Verkeer vanaf de A28 of de zuidelijke ringweg dat richting Hoogkerk of Drachten moet, wordt omgeleid via het bekende rondje ring. Je rijdt via Ring Zuid (N7) naar Ring Oost (N46), Ring Noord (N370) en Ring West (N370) daar kan verkeer de A7 op richting Drachten. Vanwege deze afsluiting, zijn er dit weekend op de oostelijke ringwegen geen afsluitingen. 

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Het advies van Groningen Bereikbaar: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad.