Bereikbaarheid & Verkeer

Kruispunt Parkweg – Brailleweg/Hoornsediep twee weken dicht

Op de kruising van de Parkweg en de Brailleweg is het maandagochtend even zoeken voor verkeer. Aanpak Ring Zuid is er begonnen met werkzaamheden. Tot 12 november is het kruispunt daarom afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen om de werkzaamheden heen, auto’s moeten omrijden.


Leestijd: 1 minuut

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid
Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Definitieve inrichting

In de afgelopen maanden is het Hoornsediep en aansluitend de Maaslaan al definitief ingericht. Het kruispunt Parkweg – Brailleweg/Hoornsediep is het laatste deel van de definitieve inrichting in de omgeving van het Hoornsediep.

Werkzaamheden

In de twee weken dat het kruispunt dicht is, wordt het oude asfalt en de oude puinbaan vervangen voor nieuwe, worden er rioleringswerkzaamheden uitgevoerd en wordt de nieuwe belijning aangebracht. Daarnaast worden de verkeerslichten opnieuw ingesteld. De frees- en graafwerkzaamheden geven geluidshinder in de directe omgeving.

Fietsers en voetgangers

Voetgangers kunnen om de werkzaamheden langs aan de noordzijde van de Parkweg, ter hoogte van de Zaanstraat. Voor fietsers komt er bij de Muntingbrug een tijdelijke doorsteek bij de nieuwe ovonde naar het Hoornsediep. Zie het kaartje hieronder.

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Autoverkeer

Autoverkeer dat vanaf het station komt rijdt in deze situatie niet meer via de Brailleweg, maar kan via het Emmaviaduct en de nieuwe ovonde de weg naar het zuiden vervolgen. Autoverkeer kan ook de ovonde volledig rondrijden, om zo in de Rivierenbuurt te komen. Zie de paarse lijn in het kaartje.

Het Hoornsediep tussen de Rivierenhof en de IJsselstraat is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanaf het Hoornsediep kan verkeer niet de IJsselstraat bereiken.

Vervolg

De ovonde is vanaf 30 oktober deels in gebruik, maar er wordt nog verder gewerkt aan de aansluiting van de ovonde op de Hereweg. De weg, langs de Maaslaan, moet nog worden aangelegd.