Bereikbaarheid & Verkeer

Nachtelijke werkzaamheden aan viaducten Laan Corpus den Hoorn en Vrijheidsplein

Combinatie Herepoort is komende weken druk bezig met werkzaamheden aan viaducten aan de Laan Corpus den Hoorn en het Vrijheidsplein. De werkzaamheden vinden vooral ’s nachts plaats.


Leestijd: 1 minuut

Nachtelijke werkzaamheden aan viaducten Laan Corpus den Hoorn en Vrijheidsplein
Nachtelijke werkzaamheden aan viaducten Laan Corpus den Hoorn en Vrijheidsplein

Vandaag, woensdag, wordt gestart met het opschuiven van de rijbanen tussen de dubbele rotondes bij Laan Corpus den Hoorn en het Vrijheidsplein. Vanwege de veiligheid moet de ringweg tussen de dubbele rotondes en het Vrijheidsplein af en toe worden afgesloten. Het verkeer op de ringweg kan de werkzaamheden dan passeren via de op- en afritten.

In 2020 is al begonnen met het voorbouwen van het nieuwe, extra brede viaduct over de Laan Corpus den Hoorn. Dit viaduct wordt naast de weg gebouwd, namelijk bij de ingang van het Stadspark, in de berm van de Jan Evert Scholtenlaan. Later dit jaar wordt dit viaduct naar zijn goede plek gereden. De palen waarop dit viaduct komt, worden de komende maanden geplaatst. Deze komen in het midden van de rotondes en aan de westzijde en oostzijde van het viaduct. Ook worden er deze maand aan de west- en oostzijde van het viaduct tijdelijke en definitieve damwanden geplaatst.

Hinder omwonenden

De werkzaamheden in februari bij de rotondes Laan Corpus den Hoorn (zijn ‘s nachts, om het verkeer op de ringweg zo weinig mogelijk te verstoren. Omwonenden kunnen hinder hebben van geluid, trillingen en extra bouwverkeer. Direct omwonenden hebben een brief ontvangen met meer informatie over de werkzaamheden de komende tijd.