Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuw ontwerp verkeersplein Brailleweg klaar

Het nieuwe ontwerp voor het verkeersplein bij de Brailleweg is klaar. Ten opzichte van het eerdere ontwerp is de doorstroming van dit nieuwe ontwerp verbetert. Het is de bedoeling het ontwerp eind dit jaar te presenteren op een informatiebijeenkomst van Aanpak Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw ontwerp verkeersplein Brailleweg klaar
Nieuw ontwerp verkeersplein Brailleweg klaar

Het verkeersplein dat bij de Brailleweg moet komen, verbindt de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg naar de Hereweg. Bij het verder uitwerken van het oorspronkelijke ontwerp bleek dat de doorstroming van het verkeer op het nieuwe plein onvoldoende zou zijn. Dit zou kans geven op files en oponthoud, ook bijvoorbeeld voor de bussen. Het ontwerp is daarom in overleg tussen Aanpak Ring Zuid, Combinatie Herepoort en de gemeente Groningen aangepast. Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid gaat nu eerst de geluidsmaatregelen in het nieuwe ontwerp, zoals geluidsschermen, toetsen aan het bestemmingsplan. De meerkosten worden opgevangen binnen het huidige projectbudget.

De presentatie van het nieuwe ontwerp was eerst aangekondigd voor het voorjaar maar zal nu op een informatiebijeenkomst einde dit jaar worden gepresenteerd. Na de informatiebijeenkomst deelt Aanpak Ring Zuid het nieuwe ontwerp op hun website en sociale media kanalen en kun je het nieuwe ontwerp ook bekijken in het Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2.