Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe luchtfoto's Ring Zuid

Rijkswaterstaat heeft nieuwe luchtfoto's gepubliceerd van de zuidelijke ringweg. Kijk je mee?


Leestijd: 2 minuten

Nieuwe luchtfoto's Ring Zuid
Nieuwe luchtfoto's Ring Zuid

Vrijheidsplein vanuit de lucht

Het Vrijheidsplein verandert voortdurend van gezicht. Op dit verkeersplein aan de westzijde van de stad sluit de zuidelijke ringweg aan op de westelijke ringweg. Hier wordt gewerkt aan een nieuw verkeersplein waarbij de auto's uit de verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Dit zorgt voor een betere doorstroming. Op de achtergrond (helemaal rechts) is de botrotonde zichtbaar.

Het tijdelijke Julianaplein aanleg nieuwe verbindingsboog

Het tijdelijke Julianaplein gezien vanuit het noorden. Het nieuwe Julianaplein krijgt straks drie verbindingsbogen boven elkaar. Tussen de gele kranen worden de contouren van de eerste nieuwe rijbaan (verbindingsboog) van het nieuwe Julianaplein zichtbaar. De verbindingsbogen zorgen er voor dat er straks geen verkeerlichten bij het Julianaplein staan en het verkeer ongehinderd door kan rijden.

Bouw techniekgebouw verdiepte ligging in beeld

De zuidelijke ringweg wordt voor een deel verdiept aangelegd. Hier is de bouw van een deel van verdiepte ligging goed in beeld, gezien vanaf het westen. De nieuwe ringweg wordt direct aan de zuidkant van de bestaande ringweg gebouwd. Het nieuw techniekgebouw waar straks alle technische installaties van de verdiepte ligging huizen is zichtbaar.

Verdiepte ligging ter hoogte van DUO

Ook hier is de verdiepte ligging te zien, maar nu iets meer naar het oosten, ter hoogte van de DUO. Hier worden de wanden van de verdiepte ligging gestort.

De bouw van de afrit bij de Skivijver

Nog iets verder naar het oosten gaat de ringweg over de Europaweg heen. Het noordelijke viaduct is klaar. De nieuwe afrit langs de Skivijver krijgt steeds meer vorm. Deze afrit gaat straks over de Europaweg heen en loopt dan met een boog om de Skivijver, tot aan de Herningweg. Daar wordt het verkeer gesplitst.

Oostelijk deel van de zuidelijke ringweg in beeld

De ringweg ter hoogte van het bedrijventerrein. Deze zomer was het meest oostelijke deel van de zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer. De ringweg is verbreed en heeft een definitieve inrichting gekregen.

Verdiepte ligging ter hoogte van Hereweg

Nog meer naar het oosten gaat de verdiepte ligging onder de Hereweg door en sluit straks aan de rechterkant aan op het nieuwe Julianaplein.

Nieuw viaduct Paterswoldseweg

Op de plek van de gesloopte zuidzijde van het viaduct over de Paterswoldseweg, wordt het nieuwe zuidelijke viaduct gebouwd. Het huidige viaduct over de Paterswoldseweg wordt vervangen.

Beelden: Rijkswaterstaat