Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe route voor bouwverkeer H.L. Wichersstraat: trucks niet meer over Europapark

Het bouwverkeer voor de verdiepte ligging bij de H.L. Wichersstraat heeft een nieuwe route gekregen. De trucks rijden voortaan via een nieuwe in- en uitvoeger bij de Europaweg. Deze route is veiliger dan de oude bouwroute via het Europapark.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe route voor bouwverkeer H.L. Wichersstraat: trucks niet meer over Europapark
Nieuwe route voor bouwverkeer H.L. Wichersstraat: trucks niet meer over Europapark

Voor de bouw van de verdiepte ligging is veel bouwverkeer nodig. Bijvoorbeeld voor de aan- en afvoer van zand, beton, andere materialen en machines. Voor het bouwterrein aan de H.L. Wichersstraat is al jaren geleden een bouwroute vastgesteld die over het Europapark loopt. Sindsdien zijn hier woningen gebouwd, waardoor deze route minder geschikt is geworden. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort kwamen in overleg met de gemeente samen tot de conclusie dat het vrachtverkeer beter via een andere route kan rijden om de nieuwe wijk op het Europapark te ontzien.

Voor de nieuwe bouwroute maakt het bouwverkeer gebruik van het terrein achter Vodafone Ziggo aan het Winschoterdiep. Bij de afrit van de ringweg naar de Europaweg ligt een uitvoeger voor het bouwverkeer. Via het terrein van Vodafone Ziggo rijdt het bouwverkeer direct het bouwterrein op. Het bouwverkeer kan het bouwterrein weer verlaten door iets verderop in te voegen op de Europaweg richting het zuiden. 

Bij de H.L. Wichersstraat is voor het vrachtverkeer een keerlus aangelegd, de zogeheten Ziggolus Op de plek waar de bouwroute de route voor fietsers en voetgangers langs het Oude Winschoterdiep kruist, staan verkeerslichten. Deze nieuwe route levert voor de wijk in zijn geheel een verkeersveiligere situatie op.

Bron: Aanpak Ring Zuid